Про підсумки роботи обл. методоб’єднання зав. кафедр та викладачів фіз.вих. ВНЗ ІІІ-ІVр.а. в 05-06р.

МІНІСТЕРСТВО  ОСВІТИ  І  НАУКИ  УКРАЇНИ

КОМІТЕТ  З  ФІЗИЧНОГО  ВИХОВАННЯ  ТА  СПОРТУ

ЧЕРНІВЕЦЬКЕ  ОБЛАСНЕ  УПРАВЛІННЯ  З  ФІЗИЧНОГО  ВИХОВАННЯ   ТА  СПОРТУ

 

Н А К А З

м. Чернівці

 

 

Про підсумки роботи обласного

методичного об’єднання завідувачів

кафедр та викладачів фізичного

виховання ВНЗ ІІІ -ІУ р.а.

в 2005-2006 н.р.

 

 

Згідно плану роботи обласного управління Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України на 2005-2006 навчальний рік про підвищення фахового рівня завідувачів кафедр та викладачів фізичного виховання вищих навчальних закладів ІІІ-ІУ рівнів акредитації проводились засідання методичного об’єднання. На них основна увага зверталась на надання викладачам практичної допомоги в підвищенні педагогічної майстерності, координації змісту, форм і методів самоосвіти та колективної роботи з підвищення кваліфікації педагогічних кадрів, пропаганди досягнень педагогічної науки та передового педагогічного досвіду .

На засіданнях заслуховувались проблеми і завдання навчально-виховного процесу з фізичного виховання, спортивно-масової та фізкультурно- оздоровчої роботи, обмін досвідом щодо організації фізичного виховання і спорту у Буковинській державній фінансовій академії, Буковинському університеті, Чернівецькому національному університеті ім. Ю.Федьковича.

На високому організаційному рівні пройшли методичні об’єднання:

в Буковинській державній фінансовій академії. Завідувач кафедри фізичного виховання цього навчального закладу Курнішов Ю.А. підготував доповідь “ Впровадження в суспільну свідомість переваг здорового способу життя, формування національного культу соціально-активної, фізично-здорової та духовно-багатої особистості “;

в Буковинському університеті. Заняття було проведено у формі науково-практичної конференції “Гуманізація освіти і проблеми фізичного виховання та спорту”. Основне питання, яке розглядалось – організація фізичного виховання в вищих навчальних закладах в зв’язку з входженням України в Болонський процес;

у Чернівецькому національному університеті ім. Ю.Федьковича розглянуто питання з організації роботи спортивних клубів вищих навчальних закладів в умовах Болонської системи освіти.

Методично обгрунтовано провели відкриті заняття:

Склярчук С.В. – старший викладач кафедри фізичного виховання Буковинської державної фінансової академії по програмі спортивних ігор з розділу “Волейбол”;

Цибанюк О.О. – викладач кафедри фізичного виховання Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича – з “Рухливих ігр”.

 

Активну участь в роботі методоб’єднань приймали завідувач кафедри фізичного виховання Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича Палагнюк Т.В., завідувач кафедри фізичного виховання Буковинської державної фінансової академії Курнішов Ю.А., ст. викладач кафедри гуманітарних наук Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ Ніколєнко В.Г., викладач фізичного виховання Буковинського університету Марчук В.О., старший викладач фізичного виховання Чернівецького факультету Харківського політехнічного університету кандидат медичних наук Власов В.О.

Виходячи з вищезазначеного,

Н А К А З У Ю :

1. Роботу обласного методичного об’єднання завідувачів кафедр та викладачів фізичного виховання ВНЗ ІІІ-ІУ р.а. вважати задовільною.

2. У новому 2006-2007 навчальному році спрямувати діяльність методоб’єднань на :

2.1. Удосконалення змісту та форм навчально-виховного процесу відповідно до вимог.

2.2. Орієнтація студентської молоді на формування здорового способу життя та провідної ролі в цьому фізичної культури і спорту.

2.3. Розвиток творчої активності педагогів, підвищення їх професіоналізму, фахової майстерності.

3. До 1 вересня 2006 року завідувачам кафедр ВНЗ ІІІ-ІУ рівня акредитації обговорити на засіданнях кафедр результати роботи обласного методичного об’єднання і надати в обласне управління КФВС пропозиції щодо удосконалення його роботи.

 

4 Ректорам, директорам ВНЗ ІІІ – ІУ р.а.:

4.1. Відповідно до плану роботи обласного методичного об’єднання забезпечити участь у засіданнях завідувачів кафедр та викладачів фізичного виховання.

 

5.Контроль за виконанням наказу покласти на спеціаліста І категорії обласного управління Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Удовенко Н.І.

 

Начальник управління                     Жукотинський К.К.