Про підсумки роботи обл. методоб’єднання керівників та викладачів фіз. вих. ВНЗ І-ІІ р.а. в 2005 н.р

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

КОМІТЕТ З ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ ТА СПОРТУ

ЧЕРНІВЕЦЬКЕ ОБЛАСНЕ УПРАВЛІННЯ З ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ ТА СПОРТУ

Н А К А З

м. Чернівці

Про підсумки роботи обласного

методичного об’єднання керівників

та викладачів фізичного виховання

ВНЗ І-ІІ р.а. в 2005-2006 н.р.

Згідно плану роботи обласного управління Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України на 2005-2006 навчальний рік з метою підвищення фахового рівня керівників та викладачів ВНЗ І-ІІ р.а проводились засідання методичного об’єднання. На них основна увага зверталась на надання викладачам практичної допомоги у підвищенні педагогічної майстерності, координації змісту, форм і методів самоосвіти та колективної роботи з підвищення кваліфікації педагогічних кадрів, пропагувались досягнення педагогічної науки та передового педагогічного досвіду. Чільне місце відводилось інноваційній діяльності та творчості викладачів.

На засіданнях заслуховувались проблеми і завдання навчально-виховного процесу з фізичного виховання, спортивно-масової та фізкультурно-оздоровчої роботи у вищих навчальних закладах І-ІІ р.а., обмін досвідом щодо організації фізичного виховання і спорту в Чернівецькому училищі мистецтв ім. С.Воробкевича та Чернівецькому будівельному технікумі Львівського державного аграрного університету. Проводились відкриті навчальні заняття з програмних видів спорту.

На високому організаційно-методичному рівні пройшло заняття в Чернівецькому училищі мистецтв ім. С.Воробкевича з розділу “Легка атлетика.” Викладач Руснак Л.А. методично обгрунтовано провела заняття, підготувала методичні рекомендації “Зміст і методика проведення занять з легкої атлетики в ВНЗ І-ІІ рівня акредитації”.

В Чернівецькому будівельному технікуму викладач Федоряк О.Є. на високому організаційно-методичному, професійному рівні провів відкрите навчально-тренувальне заняття за програмою спортивних ігор з розділу “Волейбол” зі студентами спортивного відділення навчального закладу. На занятті була досягнута висока моторна щільність, студенти продемонстрували високий рівень техніко-тактичної майстерності.

Викладачами фізичного виховання будівельного технікуму підготовлені документів з організації змагань з волейболу.

Чернівецьким обласним управлінням Комітету з фізичного виховання та спорту, головою методоб’єднання Безродним В.М було організовано відкрите навчально-тренувальне заняття з футзалу, до проведення якого були залучені провідні тренери області Угренчук Р.Г. та Мглинець В.І. Активну участь в цьому занятті взяли студенти будівельного (керівник фізичного виховання Безродний В.М.) та політехнічного (керівник фізичного виховання Комарницький В.І.) технікумів. Для підвищення професійної майстерності викладачів підготовлені документи щодо організації та проведення змагань з футзалу.

Слід відмітити відповідну підготовку матеріально-технічної бази для проведення навчально-виховної роботи з фізичного виховання педагогічного, кооперативного економіко-правового коледжів, технікуму залізничного транспорту, комерційного, будівельного, Хотинського сільськогосподарського технікумів, Новоселицького медичного коледжу.

Велика робота проведена керівництвом та викладачами промислово-економічного технікуму щодо створення спортивної бази. Після реконструкціі, відкрито спортивні зали для занять загальною фізичною підготовкою та настільним тенісом. В Чернівецькому медичному коледжі Буковинського державного медичного університету реконструйовано та відремонтовано спортивні приміщення.

Велика заслуга в організації і проведенні засідань методоб’єднань та відкритих занять належить керівнику фізвиховання будівельного технікуму, голові методоб’єднань Безродному В.М.

Виходячи з вищезазначеного,

Н А К А З У Ю :

1. Роботу обласного методоб’єднання керівників та викладачів фізичного виховання ВНЗ І-ІІ р.а. вважати задовільною.

2. У новому 2006-2007 навчальному році спрямувати діяльність методоб’єднання на :

2.1. Удосконалення змісту та форм навчально-виховного процесу відповідно до вимог.

2.2. Орієнтацію студентської молоді на формування здорового способу життя та провідної ролі в цьому фізичної культури і спорту.

2.3.Розвиток творчої активності педагогів, підвищення професіоналізму, фахової майстерності .

3. Проводити відкриті навчальні заняття та обмін досвідом з питань удосконалення змісту та форм навчально-виховного процесу згідно затвердженого плану роботи на 2006 – 2007 навчальний рік. Поновити педагогічні читання. Запровадити проведення семінарів і практичних занять з організації роботи спецмедгруп, правил суддівства змагань з видів спорту.

4. Директорам ВНЗ І-ІІ р.а. :

4.1. До 1 вересня 2006 року обговорити на педагогічних радах результати роботи обласного методичного об’єднання, керівникам фізичного виховання надати в обласне управління Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України пропозиції щодо удосконалення його роботи.

4.2. Відповідно до плану роботи обласного методичного об’єднання забезпечити участь у засіданнях керівників та викладачів фізичного виховання.

5. Контроль за виконанням наказу покласти на спеціаліста І категорії обласного управління Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Удовенко Н.І.

Начальник управління Жукотинський К.К

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *